Bismillah.

Assalammualaikum semua,
masih ingat last entry alya,
Tentang cerita alya ke batu pahat selama sebulan..

Dan, baru 4 hari alya da kembali menjejaki bumi kedah.
Ada beberapa masalah yang xdapat dielakkan.
Membuatkan perjuangan alya terhenti daripada menabur bakti.
Next entry alya cerita pengalaman alya dibatu pahat ok.

Dulu.. masa mula2 ibu hantar alya belajar di UPM serdang,
jujur, alya xde plak nak rasa cengengg2 ni. Cool je sampai ibu balik.
nangis bila tension atau ada yang xkena ja..
mungkin sebab, masih ada seseorang yang dekat and selalu jenguk2 alya kan..
sebab 2 rindu kat ibu rasa terubat jugak, sbb ada orang jaga dari dekat..hehe..

tapi kan, masa kat batu pahat, 
hari-hari alya nangis, xbole nak dengar lagu feeling2 sikit..
bertakung la airmata.. nasib xbanjir je adunan kuih & kek tue..
Jauh rasanya daripada ibu & abah membuat alya sedar sesuatu..

Alya masih manja dengan mereka :) (blushing)

malam-malam jer hantar mesej:

"ibu, abah, adeq era... Lia rindu"..

ibu pun akan reply:

Rindu lia jugak, goodnight.

walaupun ringkas, tapi mesej ibu cukup buat alya senyum dan tertidur dengan sendirinya..

dan walaupun setiap pagi & tengah hari ibu akan call, airmata mesti nak turun jugak.. mulalah cover suara dan terkekek ketawa yang sengaja dibuat-buat * palsu..

walaupun kat rumah, alya selalu buat ibu membebel,
selalu buat ibu panggil kuat-kuat sebab bila da mghadap facebook  automotik jadi pekak..haha
selalu buat ibu cakap, cepat-cepatlaaa balik U.. kat rumah pun asyik nak gaduh dengan ibu jaaa...
Tapi, bila jauhhhhhh.. ibu mesti paksa balik walaupun baru 2 minggu sampai U..
Ibu mestii call tiap-tiap hari tanya itu ini..
ibu mesti akan call bila-bila untuk mengadu...
ibu mesti mesej romantik-romantik bila rinduuu... :)

dah umur 22 tahun, belajar-belajarlah jauh dari ibu alya oiii...
nanti dah kawen xkan nak duduk dengan ibu jugak, *eh kahwin, tetibaa...

Bila pagi tadi smpai kedah, tengok muka ibu teruss senyummm selebar-lebarnyaaaa...
bahagiaaaa taww tengok ibu makin sihat & cantik..
tengok Abahhhh pon sihat,..
tengok budak kurus yang kuat makan tue  makin bertambah-tambah sihattt...

alya dah umur 22 tahun, tapi bila dgn family automotik jadi 12 tahun? korang plak mcam mana? Teeheee...



manjala kononnya..** sila pengsann..

sekian dulu buat seketika,
goodnyte all.. :)





2 comments:

khir berkata...

Di mata ibu ayah, kamu berusia 1 bulan...thats whats i thought about my daughters...they're still my little baby...miss her so much

Alya Sumayyah berkata...

yup.. hati seorang ayah, kadang2 tidak diduga kan.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...